Ankanuiton eri kilpailut

Valkeakosken ankanuitto on muutakin kuin 10 000 kpl kovakuntoisia kisa-ankkoja, joiden maaliintulo tuo n. 80 ensimmäiselle “adoptoijalleen” huikeita palkintoja. Pääkilpailuna kuitenkin se on vakiinnuttanut suosionsa vuosi toisen jälkeen ja nämä arvat viedään käsistä! Ole siis valmiina ja osta oma ankka-arpasi jo ajoissa.

Teemme yhteistyötä yksityisten päiväkotien, seurakunnan ja MML:n kanssa. Ankanuitto lahjoittaa lapsille ankat tuunattavaksi, jotka sitten kilpailevat kanavalla tapahtumapäivänä nopeudesta. Kolme parasta lasten ankkaa palkitaan ja ankat palautetaan tuunaajille tapahtuman jälkeen. Tämän sarjan nimi on “lasten ankat“.

Teemme myös yhteistyöta Valkeakosken Nuorkauppakamarin kanssa, joka vuonna 2019 huolehtii yritysankkasarjasta. Yrityssarjassa yritykset tuunaavat isot ankat komeaksi ja yritystään edustavaksi edustusankaksi, joita sitten pääsee äänestämään tapahtumapäivänä kanavalla sekä Valkeakosken markkinoilla. Nämä tuunatut ankat eivät osaa uida, siksi heillä onkin sijaisuijat, jotka kilpailevat nopeudesta yhdessä lasten ankkojen kanssa. Kolme hienointa ja kolme nopeinta yritysankkaa palkitaan myös. Tuunatut yritysankat palautetaan yrityksiin tapahtuman jälkeen.